Seinäjoki on Suomen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee samannimisen joen molemmin puolin. Seinäjoen asukasluku on 63 834 (31.1.2020) Seinäjoki oli alun perin Pohjanmaan radan asemakylä, joka syntyi ratojen risteyskohtaan Ilmajoen kunnan syrjäkylällä. Ennen vuotta 1959 oli olemassa sekä Seinäjoen kauppala että Seinäjoen maalaiskunta, ja vuonna 1960 Seinäjoesta tuli yksi Suomen kuudesta ensimmäisestä niin sanotusta uudesta kaupungista. (wikipedia.org/wiki/Seinäjoki)
Seinäjoen ehkä tunnetuin maamerkki on Lakeuden Risti. Se on vuosina 1957–1959 rakennettu ja vuonna 1960 käyttöön vihitty kirkkorakennus Seinäjoella. Kirkon suunnitteli akateemikko Alvar Aalto. Erityisen tunnetuksi kirkon on tehnyt sen 65 m korkea kellotorni, josta näkyy lähes koko Seinäjoen kaupunki. Se onkin turistien suosima matkailukohde. Lakeuden Risti on museoviraston suojelema. (wikipedia.org/wiki/Lakeuden_Risti)
Seinäjoella on myös kauniita ja kuvauksellisia yksityiskohtia, kuten tämä silta ” Lakeudenaamunkoi.” Sillan rakennuspaikka sijaitsee Seinäjoen kaupungissa, Itikanmäen eteläpuolella, jossa uudelle kevyen liikenteen väylälle sijoittuva silta ylittää Kantatien 67.
Seinäjoen välittömässä läheisyydessä on Kyrkösjärvi. Se on Kyrönjoen tulvien säännöstelemiseksi rakennettu tekojärvi. Se kuuluu Seinäjoen valuma-alueeseen ja sijaitsee Seinäjoen ja Ilmajoen rajalla. Kyrkösjärven tekojärven vesipinta-ala on 640 hehtaaria. (wikipedia.org/wiki/Kyrkösjärvi)
Jouppilanvuori eli Joupiska on Seinäjoen korkein kohta, 118 metriä merenpinnasta. Jouppiskaa on 1980-luvulta asti korotettu niin, että siellä pystyy laskettelemaan talvisin. Mäki sijaitsee Jouppilan alueella. Rinneravintola Joupiska on nykyään auki ympäri vuoden. Laskettelutoiminta oli pitkään kokonaan lakkautettu. (wikipedia.org/wiki/Jouppilanvuori)
Seinäjoella Törnävän alueella on kaunista puistoaluetta ja historiallisia museorakennuksia. Alueella onkin mukava retkeillä ja vaikkapa kuntoilla. Törnävä on Seinäjoen vanhin asuinalue, jossa sijaitsevat muun muassa Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Törnävän kartano, Törnävän kirkko, Hotelli Sorsanpesä. (wikipedia.org/wiki/Törnävä)